Wat biedt de Toverster

We bieden een vrije peutergroep voor peuters (voorheen peuterspeelzaal). Kinderen van 2 tot 4 jaar zijn bij ons van harte welkom.

We organiseren voor hen een dagdeel van drie uur in de ochtend.
De ochtenden kennen vaste activiteiten zoals het kneden van brooddeeg, zingen, knutselen, voorlezen en buiten spelen. Rustige momenten aan tafel worden afgewisseld met momenten van actief spelen en ruimte voor fantasiespel.

De kinderen helpen met dagelijkse bezigheden zoals buiten vegen en afwassen. Het samen ondernemen van activiteiten en samen spelen biedt kinderen de mogelijkheid om sociale vaardigheden te ontwikkelen, lekker in hun lijf te komen en alvast een beetje kennis te maken met het basisonderwijs. Speciale aandacht schenken wij aan de seizoenen van het jaar en de jaarfeesten.

Praktische punten op een rij

  • De Toverster is voor peuters van 2 tot 4 jaar
  • We werken vanuit een antroposofisch gedachtegoed
  •  Elke ochtend van 08.45-11.45 uur (m.u.v. schoolvakanties en feestdagen) Met ingang van 19 augustus: 08.45 – 12.45 uur.
  • Speciaal vrij peuterprogramma (we zijn géén VVE locatie)
  • Alle biologische voeding en verzorgingsartikelen zijn inclusief
  • Er is een minimale afname van twee dagdelen per week (m.u.v. kinderen die ook gebruik maken van kinderopvang bij de Zonnestraaltjes)

Wij bieden ook kinderopvang aan bij ons kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes. Helaas kunnen het peuterarrangement en de dagopvang niet gecombineerd worden op één dag. Wel is het mogelijk om een combinatie te maken op verschillende dagen.